Bævere, bunkers og brede dæk

Guidet MTB-tur i Klosterheden

Vil I med en tur ”backstage” i Klosterhede Plantage?
Klosterheden er landets tredjestørste skov og et eldorado af natur, kultur og spændende historier. Nogle gange skal man bare lede lidt efter de skjulte skatte.
Hos Hedevang Outdoor har vi leget i skoven, da vi var børn, arbejdet i den som voksne og brugt den aktivt i fritiden – vi knuselsker Klosterhede Plantage, kender de fleste afkroge og vil med glæde vise jer vores små, hemmelige steder.

Skovens signaturdyr er bæveren. Den blev genudsat i 1999 og har lige siden sat sine umiskendelige spor på natur og landskab, og I undgår nok ikke at komme med på tætteste hold.

I vest-enden af skoven efterlod tyskerne nogle meget synlige spor efter 2. verdenskrig. De er meget velbevarede, men de er også ved at gå i et med naturen. Et af de mere spektakulære stop på turen er den to etagers hospitalsbunker, der kun findes meget få af i verden – og så får i naturligvis også historien om, hvorfor Vestjyllands største by og flygtningelejr lå på den græsmark der i dag er Rom Flyveplads.

Har I mod på det, slår vi gerne et smut ind på lette skovstier og MTB-spor – men hovedformålet er oplevelserne og naturen undervejs.

Det er naturligvis tilladt at medbringe egen MTB og mad hjemmefra– men efter ønske kan vi også fikse en billig madkurv til jer.

Forsideflise_svampe

Fakta omkring Bævere, bunkers og brede dæk

Pris 1.875,-

+ 125 kr. pr. MTB
}

Varighed

ca. 2 ½ – 3 time

Mødested

Klosterhede plantage – Vestjylland

Årstid

Året rundt

Antal

5 – 12

Interesseret i at høre mere?