Bunkersafari

Vil du med ind i tyskernes underjordiske katakomber?

Modsat katakomberne i Paris ligger der kun gode og skæbnesvangre historier begravet i bunkernes katakomber etableret under 2. verdenskrig.

Vil du med ind i en verden af krig, kærlighed og kæmpekanoner?

Guiden fra Hedevang Outdoor vil give dig en grundig gennemgang af hvorfor, hvornår og hvordan danmarkshistoriens største bygningskompleks blev etableret i det vestligste af Jylland.

I Thyborøn findes fortsat omkring 120 bevarede konstruktioner fra krigen – og særlig ”Skildpaddespionens” kamuflerede bunkers er unikke – de findes ingen andre steder i verdenen.

I Klosterhede Plantage anlagde tyskerne i nærheden af byen Rom både en lufthavn og en stor række bunkers og hangaranlæg.

Med en beskyttet placering i skoven er forsvarsanlæggene nogle af de bedst bevarede i landet. Og selvom de næsten er ved at gå i et med naturen, skal vores guider nok vise dig vejen derind.

Vi vil også besøge én ud af de fire hospitalsbunkers, der blev bygget i hele Europa – og I bliver heller ikke snydt for historien om landsdelens største ”by”, der opstod og forsvandt igen på bare 5 år.

Forsideflise_svampe

Fakta omkring Bunkersafari

Pris 1.500 kr.

}

Varighed

1 – 3 timer

Mødested

Vestkysken eller Klosterhede Plantage

Årstid

Året rundt

Antal

5 – 40

Interesseret i at høre mere?