Ulvespor

… og alle de andre spor i skoven

Ulven har også forelsket sig i Vestjylland – vi forstår den godt!
Her er plads, plads og mere plads, højt til himlen, frisk luft og masser af mad i naturen.

Ulven har allerede sat dybe spor i vores natur – og i vores sind – og ser man tilbage i tiden, har ulven dårlige kort på hånden. Et ulveangreb på familiens husdyr kunne få fatale følger for en bondefamilies overlevelse, og i eventyr spiser ulve både gamle bedstemødre og små søde piger med røde hætter.

Ulven har af samme årsag derfor hurtigt fået både fjender og venner. Det er med ulve som det er med det danske vejr: alle har en mening, ingen kan blive enige – men verden er nok ikke kun sort eller hvid…

Hos Hedevang Outdoor mener vi, at alle naturbrugere er nødt til at kende de tilgængelige fakta om dyrerigets nye beboere, inden vi beslutter os for, om ulven er vores ven eller fjende.

Vi ved naturligvis, at ulve er fredede og følsomme dyr, som vi forpligtet til at passe på nationalt og internationalt. Af samme årsag udbyder vi ikke ulvesafarier, hvis fokus er at opsøge dyrene.

Skulle I være interesserede at lære mere om det fascinerende dyr og dens adfærd og kende til de spor, den sætter i vores fælles natur, vil vi gerne undersøge mulighederne for det hos relevante myndigheder (Naturstyrelsen Vestjylland) for derigennem at få klarhed over, om og hvornår det er muligt at lave en tur med fokus på ulve i enten Klosterhede Plantage eller Stråsø Plantage.

Turen vil i så fald blive en vandretur, hvis hovedformål er at bringe fakta om ulven ind i debatten set fra en naturvejleders perspektiv.

Sandsynligheden for, at vi oplever det meget sky dyr er lig nul.
Men på turen vil I lære at skærpe sanserne, når hvor vi går ad sandende stier, veje og brandbælter (hvad naturbeskyttelsesloven tillader og efter aftale med myndighederne), ser efter poteaftryk og andre efterladenskaber. Vi vil naturligvis også se på sporene af ulvens fjerne forfædre: Grævlinger, ræve, mårhunde, og skødehunde – men forvent, at 9 ud af 10 spor kommer fra den sidstnævnte.
Turen kan afsluttes med en kop bålkaffe og en forfriskning.

Forsideflise_svampe

Fakta omkring Ulvespor

Pris efter aftale

}

Varighed

2 timer

Mødested

Vestjylland

Årstid

Efter aftale

Antal

5 – 25

Interesseret i at høre mere?